menu
Stekjesbox
Beoordeling: 4,3/5 - 93 beoordelingen
Contact

Tietencactus

Voorraad:  1
Merk:  Stekjesbox

€ 17,95 incl. btw

local_shipping
  • check Snelle verzending
  • check Meer dan 100 verschillende soorten
  • check Uitgebreide instructie
snel naar: Specificaties Reviews

Tietencactus

Maak kennis met de fascinerende Tietencactus, ook wel bekend onder de botanische naam Myrtillocactus geometrizans 'Fukurokuryuzinboku'. Deze unieke en zeldzame cactussoort staat bekend om zijn opvallende uiterlijk. De Tietencactus is een echte eyecatcher en een must-have voor elke cactusliefhebber of verzamelaar van bijzondere planten.

Verzorgingstips:

  • Licht: Plaats de Tietencactus op een zonnige locatie met veel direct zonlicht. Hij gedijt het beste in een omgeving met minimaal zes uur zon per dag.
  • Water: Geef de cactus spaarzaam water. Laat de grond volledig opdrogen tussen de gietbeurten door en vermijd overbewatering om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden is minder water nodig.
  • Temperatuur: De ideale temperatuur voor de Tietencactus ligt tussen 18-26°C. Zorg ervoor dat de temperatuur nooit onder de 10°C komt, omdat de cactus niet goed bestand is tegen kou.
  • Grond: Gebruik een goed doorlatende cactus- of vetplantenpotgrond om ervoor te zorgen dat overtollig water snel wegloopt. Voeg eventueel extra perliet of zand toe om de drainage te verbeteren.
  • Voeding: Voed de Tietencactus tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) maandelijks met een verdunde cactusmeststof. In de herfst en winter is bemesting niet nodig.

De Tietencactus is niet alleen een gespreksonderwerp vanwege zijn unieke uiterlijk, maar ook een relatief gemakkelijk te verzorgen plant. Met zijn ongebruikelijke vormen voegt hij een vleugje eigenzinnigheid en karakter toe aan elke plantenverzameling. Perfect voor zowel beginnende als ervaren cactusliefhebbers

Lees meer

Specificaties

Levertijd
Artikelnummer
762
Merk
Stekjesbox
Kenmerken Bijzonder
Kleur 2 Groen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Omschrijving Cactusje
Plantsoort Cactus
Standplaats Volle zon
Waterbehoefte Weinig
Komt ook voor in
Eenvoudig bij te bestellen

Heeft u vragen over Tietencactus of wilt u contact opnemen?

Esther Daleman

Eigenaar

Instagram logo    Facebook logo    Facebook Messenger logo

Website laten maken door Dotsimpel